Broccoli met pesto en kikkererwten

Meer info over Broccoli

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

1 broccoli
1 blik kikkererwten (400 gr, niet uitgelekt gewicht)
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
2 volle el pesto
½ citroen
½ rode peper
basilicum, ter garnering
zout en peper

Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en spoel om met koud water om het garen te stoppen.

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Giet de kikkererwten af en voeg toe aan de pan. Schep er 2 volle eetlepels pesto door. Voeg 75 ml water toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten pruttelen tot het een smeuïg geheel vormt. Roer de broccoli erdoor en warm even door. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Verdeel over 2 borden en garneer met dunne ringetjes rode peper en blaadjes basilicum.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

1 broccoli
1 blik kikkererwten (400 gr, niet uitgelekt gewicht)
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
2 volle el pesto
½ citroen
½ rode peper
basilicum, ter garnering
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?