Broccoli-minestronesoep
Meer info over Broccoli

Van dit gure weer krijgen we trek in soep. Zoals deze goed gevulde minestrone met groene groenten. Serveer met lekker brood erbij.

 

 

Snijd de ui, knoflook en bleekselderij fijn. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook en bleekselderij tot glazig. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Snijd grote roosjes doormidden. Schil de broccolistronk met een dunschiller en snijd vervolgens in stukjes. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook 2 minuten mee. Giet de bonen af. Voeg de bonen en pasta toe aan de pan en kook 7-8 minuten tot zowel de broccoli als de pasta beetgaar zijn. Voeg de doperwten en spinazie toe en kook 1-2 minuten mee, tot de erwtjes ontdooit en gaar zijn en de spinazie geslonken is. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel over 4 diepe borden en garneer ieder bord met een schepje groene pesto.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

500 gr broccoli
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
eventueel 2 stengels bleekselderij
1,75 l groentebouillon
150 gr doperwten (diepvries)
150 gr spinazie (of dungesneden reepjes snijbiet, cavolo nero of spitskool)
400 gr cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
100 gr klein vormige pasta (zoals schelpjes, orzo, macaroni of gebroken restjes spaghetti)
4 tl groene pesto
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?