Broccoli-peertaart*

Meer info over Broccoli

Ingrediënten

5 of 6 plakjes bladerdeeg
500 gr broccoli
zout, peper
100 gr cashewnoten
100 gr belegen kaas (geraspt of in plakjes)
2 handperen
2 eetlepels bloem
3 eetlepels paneermeel
3 eieren
0,5 dl slagroom
1 el bouillonpoeder

Dit is een recept van abonnee Carry.

Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Kook ze in ongeveer 5 minuten gaar en giet ze af. Hak de noten grof. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de peren in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Leg de plakjes ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een grote lap. Bekleed een ingevette vorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel en verdeel de peer erover. Verdeel de broccoli en de noten over de peer.
Klop de eieren met de slagroom, het bouillonpoeder en wat peper los. Schenk het eiermengsel over de taart en dek het af met de kaas.
Bak de taart iets onder het midden in de voorverwarmde oven in ca. 30- 45 minuten gaar.

Ingrediënten

5 of 6 plakjes bladerdeeg
500 gr broccoli
zout, peper
100 gr cashewnoten
100 gr belegen kaas (geraspt of in plakjes)
2 handperen
2 eetlepels bloem
3 eetlepels paneermeel
3 eieren
0,5 dl slagroom
1 el bouillonpoeder

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?