Broccoli-witte bonensoep met gember
Meer info over Broccoli | Gember

In de herfst hebben wij een grote drang naar dampende pannen soep op het fornuis, dus wij hopen dat voor jou hetzelfde geldt... De gember geeft frissigheid aan de soep en de witte bonen zorgen ervoor dat het een vullend maal zal worden.

Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en fruit de ui, knoflook, gember en cayennepeper 5 minuten. Snijd ondertussen de broccoli. Snijd de roosjes grof en snijd de steel in plakjes. Voeg de steelplakjes samen met de bouillon toe aan de pan, breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat het 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de broccoliroosjes, bonen en koriander toe. Kook het nog ongeveer 5 minuten en test met een mes of de broccoli gaar is. Zo ja, draai het vuur uit en laat de soep iets afkoelen. Voeg de sojasaus en sap van een limoen of citroen toe. Pureer de soep met een blender of staafmixer tot een gladde en dikke soep. Breng op smaak met zout en peper. Warm de soep goed door en serveer.

Ingrediënten

Maaltijdsoep 4 personen:

1 el olie
2 uien
4 tenen knoflook
50-100 gr gember (100 gram is echt sterk maar als je ervan houdt...)
snufje cayennepeper
600 gr broccoli
1 l groentebouillon
250 gr witte bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
een flinke bos koriander (naar wens)
1 sappige limoen of citroen
2-3 el sojasaus
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?