Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Schil de aardappel en snijd in stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg komijn- en korianderpoeder toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de broccoli en groentebouillon toe, breng aan de kook en kook 10-15 minuten tot de broccoli en aardappel gaar is. Voeg de spinazie en amandelmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Meng de za’atar met 2 eetlepels olijfolie tot een pasta. Smeer dit uit over 1 zijde van de pitabroden. Leg ze met de besmeerde zijde naar boven op een bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Garneer de broccolisoep met korianderblaadjes en nigellazaad. Serveer met de za’atar-pitabroden.
