Broccolisoep met za’atarbroodjes

Meer info over Broccoli
Toen we laatst door hartje Rotterdam liepen, roken we de onweerstaanbare geur van versgebakken broodjes met za’atar uit een kleine Syrische zaak, waar een flinke rij voor stond. Thuis wilden we die geur terughalen, wat we deden met deze vereenvoudigde variant, gecombineerd met een simpele groene soep.

Ingrediënten

Soep 4 personen:

1 broccoli
1 aardappel (ongeveer 200 gr)
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1 volle tl komijnpoeder
1 tl volle korianderpoeder
100 gr diepvriesspinazie
800 ml groentebouillon
200 ml amandelmelk
4 pitabroden
2 el za’atar (specerijenmix uit de Levant met wilde oregano, sesamzaad en sumak)
ter garnering: korianderblaadjes, nigellazaad (zwarte komijn) of zwart sesamzaad
zout en peper

Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Schil de aardappel en snijd in stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg komijn- en korianderpoeder toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de broccoli en groentebouillon toe, breng aan de kook en kook 10-15 minuten tot de broccoli en aardappel gaar is. Voeg de spinazie en amandelmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.

Meng de za’atar met 2 eetlepels olijfolie tot een pasta. Smeer dit uit over 1 zijde van de pitabroden. Leg ze met de besmeerde zijde naar boven op een bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Garneer de broccolisoep met korianderblaadjes en nigellazaad. Serveer met de za’atar-pitabroden.

Ingrediënten

Soep 4 personen:

1 broccoli
1 aardappel (ongeveer 200 gr)
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1 volle tl komijnpoeder
1 tl volle korianderpoeder
100 gr diepvriesspinazie
800 ml groentebouillon
200 ml amandelmelk
4 pitabroden
2 el za’atar (specerijenmix uit de Levant met wilde oregano, sesamzaad en sumak)
ter garnering: korianderblaadjes, nigellazaad (zwarte komijn) of zwart sesamzaad
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?