Broccolisoufflé

Meer info over Broccoli

Een soufflé bakken wordt altijd gezien als iets moeilijks maar met dit recept blijkt het dat helemaal niet te zijn. Succes verzekerd!

Ingrediënten

250 gr broccoli, in kleine roosjes
40 gr boter
40 gr bloem
3 dl melk
6 eieren
zout en peper
beetje boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en beetje bij beetje de melk tot een dikke saus ontstaat. Maak deze op smaak met peper en zout. Vet een soufflévorm in met een beetje boter. Splits de eieren en roer de dooiers door de saus. Schep de broccoli erdoor. Klop de eiwitten zeer stijf en schep ze door de saus. Doe het mengsel over in de soufflévorm en bak de soufflé ongeveer 45 minuten. Serveer direct, zodat de soufflé niet de kans krijgt in te zakken.

Ingrediënten

250 gr broccoli, in kleine roosjes
40 gr boter
40 gr bloem
3 dl melk
6 eieren
zout en peper
beetje boter om in te vetten

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?