Broccolistamppot met saucijzen*
Meer info over Broccoli

Ingrediënten

2 personen:

1 el bouillonpoeder
3-4 aardappelen, geschild, in stukken
400 gr broccoli, de stelen in stukken, de bovenkant in roosjes
2-3 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 grote ui, in partjes
2 saucijzen
100 gr (kastanje)champignons, schoongemaakt
2 el koriander, fijngesneden
zout en peper
Kook voor de stamppot in een pan met een bodempje water en het bouillonpoeder de aardappels en broccolistelen in ongeveer 15 minuten zacht en gaar. Blancheer intussen de broccoliroosjes 2 minuten in kokend water met zout. Verhit in een koekenpan of wok de olie. Bak hierin de knoflook en ui in ongeveer 2 minuten glazig, schuif ze aan de kant en voeg de saucijzen toe. Bak deze in 5 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten op hoog vuur mee. Zet het vuur lager en bak de worst in 10 minuten gaar. Giet de aardappels met broccoli af, vang het kookvocht op en stamp de stamppot. Voeg een deel van het kookvocht toe om een smeuïge stamppot te maken. Schep de broccoliroosjes erdoor en een deel van het champignonmengsel. Breng op smaak met zout en peper en roer de fijngesneden koriander erdoor. Verdeel de stamppot over de borden, leg er een saucijs naast en schep de rest van het champignonmengsel erover.

Ingrediënten

2 personen:

1 el bouillonpoeder
3-4 aardappelen, geschild, in stukken
400 gr broccoli, de stelen in stukken, de bovenkant in roosjes
2-3 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 grote ui, in partjes
2 saucijzen
100 gr (kastanje)champignons, schoongemaakt
2 el koriander, fijngesneden
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?