Broccolitabouleh met halloumi

Meer info over Broccoli | Tomaten
Waarschijnlijk houd je wat van de tabouleh over; ideaal voor een lunch de volgende dag!

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

1 broccoli
100 gr couscous of fijne bulghur
200 gr cherrytomaten
6 lente-uien
15 gr peterselie
10 gr munt
4 el olijfolie
1,5 citroen
1,5 el harissa
1 el honing
225 gr halloumi
25 gr geroosterd amandelschaafsel
zout en peper
Bereid de couscous of bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes (de steel gebruik je niet) en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Spoel meteen af met (ijs)koud water om het garen te stoppen. Laat afkoelen en hak dan in heel fijne stukjes. Dat kun je handmatig met een mes doen, maar wij gebruiken er een keukenmachine voor. Let dan wel op dat je het niet tot een puree draait. Je wilt dat je broccoli als het ware op korrels couscous lijkt. Snijd de lente-uien in dunne plakjes. Snijd de peterselie en munt fijn. Halveer de cherrytomaten. Meng de couscous, broccoli, lente-ui, peterselie, munt en cherrytomaten losjes met een vork door elkaar. Voeg 2 eetlepels olijfolie en het sap en de rasp van 1 citroen toe. Breng op smaak met zout en peper. Klop de harissa, honing, 1 eetlepel olijfolie en sap van ½ citroen door elkaar. Snijd de halloumi in plakken van 1 centimeter dik. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de halloumi in zo’n 2 minuten per kant goudbruin. Verdeel de tabouleh over borden, schik de halloumi erop, verdeel wat van de harissasaus erover en garneer met geschaafde amandelen.        

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

1 broccoli
100 gr couscous of fijne bulghur
200 gr cherrytomaten
6 lente-uien
15 gr peterselie
10 gr munt
4 el olijfolie
1,5 citroen
1,5 el harissa
1 el honing
225 gr halloumi
25 gr geroosterd amandelschaafsel
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?