Bereid de couscous of bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes (de steel gebruik je niet) en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Spoel meteen af met (ijs)koud water om het garen te stoppen. Laat afkoelen en hak dan in heel fijne stukjes. Dat kun je handmatig met een mes doen, maar wij gebruiken er een keukenmachine voor. Let dan wel op dat je het niet tot een puree draait. Je wilt dat je broccoli als het ware op korrels couscous lijkt.
Snijd de lente-uien in dunne plakjes. Snijd de peterselie en munt fijn. Halveer de cherrytomaten. Meng de couscous, broccoli, lente-ui, peterselie, munt en cherrytomaten losjes met een vork door elkaar. Voeg 2 eetlepels olijfolie en het sap en de rasp van 1 citroen toe. Breng op smaak met zout en peper.
Klop de harissa, honing, 1 eetlepel olijfolie en sap van ½ citroen door elkaar.
Snijd de halloumi in plakken van 1 centimeter dik. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de halloumi in zo’n 2 minuten per kant goudbruin. Verdeel de tabouleh over borden, schik de halloumi erop, verdeel wat van de harissasaus erover en garneer met geschaafde amandelen.