Geitenkaas bruschetta met raapsteelpesto

Meer info over Raapstelen

Ingrediënten

bruschetta of vers (biologisch) (desem)brood, naar keuze
200 gr zachte geitenkaas
2 flinke el crème fraîche
100 gr raapstelen
50 gr hazelnoten of pijnboompitten
1 teentje knoflook
een klein handje geraspte Parmezaanse kaas
scheut olijfolie
zout en peper

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Doe de geitenkaas en crème fraîche in een keukenmachine en meng het goed door elkaar tot het een smeuïg mengsel is geworden. Breng op smaak met zout en peper en doe het in een kommetje. Maak je keukenmachine schoon en doe er vervolgens de hazelnoten, raapstelen, knoflook en Parmezaanse kaas in. Meng alles door elkaar en voeg daarna beetje bij beetje olijfolie toe tot de pesto de door jou gewenste dikte heeft bereikt. Breng op smaak met zout en peper en doe het ook in een kommetje.

 

Tip: De raapsteelpesto is ook heerlijk door pasta of lauwwarme nieuwe aardappels.

Ingrediënten

bruschetta of vers (biologisch) (desem)brood, naar keuze
200 gr zachte geitenkaas
2 flinke el crème fraîche
100 gr raapstelen
50 gr hazelnoten of pijnboompitten
1 teentje knoflook
een klein handje geraspte Parmezaanse kaas
scheut olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?