Broodje winterpostelein, ei en beurre blanc
Eieren pocheren is meestal een spannend klusje; lukt het wel of lukt het niet? Om meerdere eieren tegelijkertijd te pocheren lijkt al helemaal een onmogelijke opgave. Daarom spelen wij in dit recept een beetje vals, namelijk door eieren te pocheren in folie, waardoor je missie zeker zal slagen en iedereen tegelijkertijd kan genieten van een zacht gepocheerd eitje.
Ingrediënten
vers (biologisch) (desem) brood, naar keuzewinterpostelein
1 ei per persoon
olie
150 gr roomboter
60 ml witte wijn
3 el citroensap
½ sjalot
2 el gehakte bieslook
zout en peper
Ingrediënten
winterpostelein
1 ei per persoon
olie
150 gr roomboter
60 ml witte wijn
3 el citroensap
½ sjalot
2 el gehakte bieslook
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!