Broodje winterpostelein, ei en beurre blanc

Meer info over Winterpostelein

Eieren pocheren is meestal een spannend klusje; lukt het wel of lukt het niet? Om meerdere eieren tegelijkertijd te pocheren lijkt al helemaal een onmogelijke opgave. Daarom spelen wij in dit recept een beetje vals, namelijk door eieren te pocheren in folie, waardoor je missie zeker zal slagen en iedereen tegelijkertijd kan genieten van een zacht gepocheerd eitje.

Ingrediënten

vers (biologisch) (desem) brood, naar keuze
winterpostelein
1 ei per persoon
olie
150 gr roomboter
60 ml witte wijn
3 el citroensap
½ sjalot
2 el gehakte bieslook
zout en peper

Was de winterpostelein en zet het in een kom op tafel. Snipper het sjalotje. Doe de witte wijn, citroensap en sjalot in een kleine pan op middelhoog vuur. Breng het aan de kook en laat het inkoken tot ongeveer 1 eetlepel vocht. Voeg dan beetje bij beetje, al roerend, de boter toe tot een romige saus ontstaat. Roer de bieslook erdoor en houd op een zeer laag vuurtje warm. Scheur per ei 2 stukjes vershoudfolie af van ongeveer 40 bij 40 centimeter. Pak een klein kommetje en bekleed deze met twee lagen vershoudfolie op elkaar en laat de randen over het kommetje hangen. Bestrijk het folie met een beetje olie en doe er wat zout en peper in. Breek het ei in de folie. Maak van de folie een bundeltje en leg er een knoopje in, zo dicht mogelijk naar het ei toe. Je hebt nu als het ware een mini knapzakje met een ei erin. Herhaal dit met al je eieren. Breng water in een ruime pan aan de kook. Voeg als het water kookt de eierknapzakjes toe en pocheer ze 5 minuten. Haal ze uit de pan, knip de bundeltjes open en verwijder voorzichtig de folie. Beleg een sneetje brood met postelein, het ei en daarover de citroen beurre blanc.

Ingrediënten

vers (biologisch) (desem) brood, naar keuze
winterpostelein
1 ei per persoon
olie
150 gr roomboter
60 ml witte wijn
3 el citroensap
½ sjalot
2 el gehakte bieslook
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?