Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de halloumi in 6 plakken. Klop het ei los in een diep bord. Doe de bloem en de panko in twee andere borden. Paneer de plakken halloumi rondom door ze eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko te halen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak ze in 20-25 goudbruin en krokant. Keer de plakken eventueel halverwege de tijd om.
Maak ondertussen een remouladesaus. Snijd de cornichons, kappertjes en ui in fijne stukjes. Snijd de peterselie fijn. Roer de mayonaise, het sap van de citroen, cornichons, kappertjes, ui en peterselie goed door elkaar. Breng op smaak.
Halveer de ciabattabroodjes en verdeel blaadjes sla over de onderkant. Schep daarop een royale hoeveelheid remouladesaus. Leg daar de knapperige halloumi op en dek af met de bovenste helft van je broodje. Serveer direct.