Bruschetta met courgette en basilicum
Meer info over Courgette

Rasp de courgette op een schone theedoek, pak die aan de punten bij elkaar, draai hem rond en pers zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de courgette erin met de knoflook, citroenrasp en pepervlokken en roerbak alles ongeveer 5 minuten tot de courgette gaar is, maar niet bruin. Haal de pan van het vuur en meng er zout en peper naar smaak door. Laat het mengsel 5 minuten afkoelen. Meng de feta en de blaadjes basilicum erdoor, schep het op het brood en serveer.

Ingrediënten

16 sneetjes ciabatta, toast of stokbrood
400 gr courgette
3 el olijfolie
2 tenen knoflook, uitgeperst
geraspte schil van 1 citroen
1/4 tl gedroogde chilipepervlokken
50 gr feta, verkruimeld
10-12 blaadjes basilicum, in stukjes
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?