Bruschetta met pesto, patisson en mozzarella

Meer info over Patisson

Vaak hebben we gekampeerd in Italië, alwaar we hebben kunnen genieten van heerlijke antipasti. Dus om ons zomergevoel nog een beetje te verlengen, maken we nu graag deze bruschetta's.

 

 

Ingrediënten

Voorgerecht 4 personen of lunchgerecht 2 personen:

4 sneetjes stevig brood
2 el olijfolie
½ patisson
1 bol mozzarella
1 el pesto genovese
zout en peper

Verwijder het kopje en kontje van de patisson. Verwijder de pitten met een lepel. Snijd de patisson in parten van 1,5 centimeter dik. Meng de parten met 1 eetlepel olijfolie zodat ze aan alle kanten met de olie bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper. Grill de patisson in een grillpan of toaster in 7-10 minuten per kant, tot de parten mooie grillstrepen hebben en beetgaar zijn.
Smeer de sneden brood aan één kant in met een beetje olijfolie en leg ze met die kant naar beneden in de grillpan, tot het brood in een paar minuten knapperig is geworden. Meng ondertussen de pesto met 1 eetlepel olijfolie, zodat de pesto iets dunner wordt. Scheur de mozzarella in grove stukken.
Verdeel de patisson en stukken mozzarella over het gegrilde brood. Schep er wat van de pesto over en serveer direct.

Ingrediënten

Voorgerecht 4 personen of lunchgerecht 2 personen:

4 sneetjes stevig brood
2 el olijfolie
½ patisson
1 bol mozzarella
1 el pesto genovese
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?