Burgers van wortelpeterselie en sardines

Meer info over Wortelpeterselie | Aardappel
We krijgen van abonnees wel eens de vraag wat we eigenlijk voor onze eenjarige zoon Jules koken. Nou, dit is een van zijn favoriete gerechten! Hij is een echte lekkerbek en alles wat hij zelf met z’n handen kan eten vindt hij nóg lekkerder. Serveer voor volwassenen met een groene salade en/of knapperig brood.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

250 gr wortelpeterselie
250 gr kruimige aardappels
2 blikjes sardines (à 120 gr per stuk)
1 el fijne mosterd
snuf cayennepeper
1 groot ei
10 gr dille
2 lente-uien
1 citroen
50 gr bloem
paneermeel
zonnebloemolie
zout en peper
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelpeterselie en aardappels en snijd in stukken. Kook ze in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat in de pan uitdampen en afkoelen. Stamp het daarna met een pureestamper of vork tot een puree. Snijd de lente-ui en dille fijn. Doe de sardines in een kom (verwijder daarbij eventuele graten) en prak met een vork door elkaar. Roer de lente-ui, dille, mosterd, cayennepeper, ei, bloem en de rasp van de citroen er doorheen. Voeg de wortelpeterselie-aardappelpuree toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak. Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast (ten minste 30 minuten). Doe wat paneermeel op een bord. Vorm met lichtvochtige handen 8 ballen van het mengsel en plet die tot burgers (voor Jules maken we van dit mengsel 16 kleine burgertjes). Haal ze rondom door het paneermeel en druk voorzichtig aan. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers 3-4 minuten per kant goudbruin. Leg ze op een ovenschaal en bak nog 10 minuten in de oven tot ze door en door warm zijn. Serveer met partjes citroen om eroverheen uit te knijpen.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

250 gr wortelpeterselie
250 gr kruimige aardappels
2 blikjes sardines (à 120 gr per stuk)
1 el fijne mosterd
snuf cayennepeper
1 groot ei
10 gr dille
2 lente-uien
1 citroen
50 gr bloem
paneermeel
zonnebloemolie
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?