Caldo verde (Portugese koolsoep)

 

 

 

Ingrediënten

Maaltijdsoep 2 personen:

1 grote ui
2 tenen knoflook
150 gr chorizo
1 el olijfolie
400 gr aardappel
450 gr groene kool
1,5 l groentebouillon
peterselie ter garnering
zout en peper

Snijd de chorizo in plakjes. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de chorizo enkele minuten tot de olie eruit komt. Schep de chorizo uit de pan maar laat de olie erin zitten. Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in de chorizo-olie tot glazig.
Schil ondertussen de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter. Doe ze in de pan en schep alles door elkaar. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook, dek de pan af en kook de aardappels in 15 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de groene kool in parten, verwijder de kern en snijd vervolgens in repen van 1 centimeter dik. Voeg de kool toe aan de pan, breng opnieuw aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen, tot de kool wat geslonken en beetgaar is. Schep de chorizo terug in de pan en breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met grof gehakte peterselie.

Tip: Vervang voor een vegetarische variant de chorizo door 1 volle theelepel gerookt paprikapoeder, die je meefruit met de ui en knoflook.


Tip 2: Voor een snellere variant kun je de aardappels vervangen door een blik uitgelekte witte bonen, die je tegelijkertijd met de kool toevoegt.

Ingrediënten

Maaltijdsoep 2 personen:

1 grote ui
2 tenen knoflook
150 gr chorizo
1 el olijfolie
400 gr aardappel
450 gr groene kool
1,5 l groentebouillon
peterselie ter garnering
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?