
Camembert uit de oven met stoofperen
Meer info over Stoofperen
Wij eten de warme camembert graag met geroosterd brood dat we in de gesmolten kaas dippen en er dan een plakje stoofpeer opleggen. Serveer met een salade van witlof en slamix om er een volledigere maaltijd van te maken.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen, voorgerecht 4 personen:4 stoofperen
500 ml rode wijn
100 gr suiker
1 kaneelstok
2 stuks steranijs
1 sinaasappel
1 camembert in houten doosje
5 takjes tijm
een handje pecan- of walnoten
1 el honing
geroosterde sneden brood voor erbij

Schil de stoofperen. Doe ze in een pan samen met de rode wijn, suiker, de schil en het sap van de sinaasappel, de kaneel en steranijs. Voeg indien nodig water toe tot de peren net onder staan. Dek de pan af, breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur op laag vuur stoven.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de plastic verpakking van de camembert en leg het daarna terug in zijn houten doosje, zonder deksel. Snijd de korst van de camembert kruislings in en steek hier blaadjes tijm in. Bak de camembert 10 minuten in de oven. Hak de noten grof. Haal de camembert uit de oven en verdeel de noten over de kaas, waarbij je ze ook een beetje in de sneden duwt. Schenk de honing erover. Bak de camembert nog 5-10 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant gesmolten. Serveer met geroosterd brood en de stoofperen.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen, voorgerecht 4 personen:
4 stoofperen
500 ml rode wijn
100 gr suiker
1 kaneelstok
2 stuks steranijs
1 sinaasappel
1 camembert in houten doosje
5 takjes tijm
een handje pecan- of walnoten
1 el honing
geroosterde sneden brood voor erbij

4 stoofperen
500 ml rode wijn
100 gr suiker
1 kaneelstok
2 stuks steranijs
1 sinaasappel
1 camembert in houten doosje
5 takjes tijm
een handje pecan- of walnoten
1 el honing
geroosterde sneden brood voor erbij


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
