Camembert uit de oven met stoofperen

Meer info over Stoofperen
Wij eten de warme camembert graag met geroosterd brood dat we in de gesmolten kaas dippen en er dan een plakje stoofpeer opleggen. Serveer met een salade van witlof en slamix om er een volledigere maaltijd van te maken.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen, voorgerecht 4 personen:

4 stoofperen
500 ml rode wijn
100 gr suiker
1 kaneelstok
2 stuks steranijs
1 sinaasappel
1 camembert in houten doosje
5 takjes tijm
een handje pecan- of walnoten
1 el honing
geroosterde sneden brood voor erbij

Voorbereiding van de Stoofperen met camembert

Begin met het schillen van de stoofperen. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijker de smaken van de andere ingrediënten kunnen opnemen tijdens het koken. Plaats de peren in een ruime pan en voeg de rode wijn, suiker, sinaasappelschil en -sap, kaneel en steranijs toe. Voeg indien nodig water toe, zodat de peren net onder staan. Dek de pan af en breng het geheel aan de kook. Laat de peren vervolgens ongeveer een uur op laag vuur stoven, zodat ze heerlijk zacht en doordrenkt zijn met smaak.

Bereiding van de Camembert
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de plastic verpakking van de camembert en plaats deze terug in zijn houten doosje, zonder deksel. Snijd kruislings in de korst van de camembert en steek hier blaadjes tijm in. Dit zorgt voor een extra aromatische smaakervaring tijdens het bakken. Bak de camembert gedurende 10 minuten in de oven.

Toevoeging van Noten en Honing
Hak ondertussen de noten grof. Haal de camembert uit de oven en verdeel de gehakte noten over de kaas, waarbij je ze zachtjes in de insnijdingen duwt. Giet vervolgens de honing over de camembert voor een zoete en kleverige glazuurlaag. Plaats de camembert terug in de oven en bak nog eens 5-10 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en de binnenkant heerlijk gesmolten.

Serveren
Serveer de warme camembert met geroosterd brood en de verrukkelijke stoofperen. Deze combinatie van hartige kaas en zoete peren zorgt voor een perfect evenwicht in smaken en texturen, waardoor het een heerlijk gerecht is om te delen en van te genieten.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen, voorgerecht 4 personen:

4 stoofperen
500 ml rode wijn
100 gr suiker
1 kaneelstok
2 stuks steranijs
1 sinaasappel
1 camembert in houten doosje
5 takjes tijm
een handje pecan- of walnoten
1 el honing
geroosterde sneden brood voor erbij

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?