Camembert uit de oven met witlofschuitjes
Meer info over Witlof

 

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de plastic verpakking van de camembert en leg het daarna terug in zijn houten doosje, zonder deksel. Kerf de korst van de camembert op een aantal plaatsen in en steek hier naaldjes rozemarijn in. Verdeel de honing erover. Hak de walnoten grof en strooi over de camembert. Bak de kaas 15 tot 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin begint te worden en de binnenkant gesmolten is.
Scheur intussen de blaadjes witlof los. Serveer de gebakken camembert direct uit de oven, met witlofschuitjes om erin te dippen. Geef er naar wens ook wat (knoflook)brood bij en extra walnoten.

Ingrediënten

Voorgerecht 4 personen:

2 stronken witlof
1 camembert (met houten doosje)
1 el vloeibare honing
1 tak rozemarijn
1 el walnoten

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?