Canapé van blue meat radijs

Meer info over Radijs of rettich

Ingrediënten

Ongeveer 24 stuks:

1 blue meat radijs
100 gr bietenhummus (kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie recept op onze website)
100 gr doperwten (diepvries)
1 el yoghurt
5 takjes munt
mosterdkaviaar (zie tip op onze website bij het recept ‘gegrilde komkommer met kappertjesdressing’) of tuinkers
zwarte sesamzaadjes
zout en peper

Snijd de radijs in plakjes van ½ centimeter dik. Blancheer de doperwten zodat ze ontdooit zijn. Laat afkoelen en pureer dan met de yoghurt en blaadjes munt tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.

Schep een dessertlepel doperwtenpuree op de helft van de radijsplakjes. Garneer met wat zwarte sesamzaadjes. Schep een dessertlepel bietenhummus op de overige plakjes radijs en garneer met ½ theelepel mosterdkaviaar of een plukje tuinkers.

 

Ingrediënten

Ongeveer 24 stuks:

1 blue meat radijs
100 gr bietenhummus (kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie recept op onze website)
100 gr doperwten (diepvries)
1 el yoghurt
5 takjes munt
mosterdkaviaar (zie tip op onze website bij het recept ‘gegrilde komkommer met kappertjesdressing’) of tuinkers
zwarte sesamzaadjes
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?