Blancheer de boerenkool en laat goed uitlekken. Zet hem dan met olie aan in een hete wok. Voeg na 2 minuten knoflook en cashewnoten toe. Blus als de knoflook glazig is af met een klein scheutje rijstazijn. Laat op middelhoog vuur nog een paar minuten garen. Schep regelmatig om en maak op smaak met peper en zout. Serveer met quinoa.
Cashewboerenkool
Meer info over Boerenkool
Ingrediënten
400 gram boerenkool, niet al te fijn gesnedenolijfolie
1 a 2 teentjes knoflook, fijngehakt
60 gram cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
rijstazijn
Ingrediënten
400 gram boerenkool, niet al te fijn gesneden
olijfolie
1 a 2 teentjes knoflook, fijngehakt
60 gram cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
rijstazijn
olijfolie
1 a 2 teentjes knoflook, fijngehakt
60 gram cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
rijstazijn
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!