Champignon ‘Christmas crackers’

Meer info over Champignons
Een ‘Christmas cracker’ (knalbonbon) is een traditionele Britse tafeldecoratie die een knallend geluid maakt wanneer hem openmaakt en meestal een klein cadeautje bevat. Wij kiezen voor een eetbare variant.

Ingrediënten

8 stuks:

250 gr champignons
100 gr Taleggio (of brie of camembert)
½ ui
1 teen knoflook
2 tl tijmblaadjes
4 vellen filodeeg
olijfolie
zout en peper
slagerstouw
  Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de champignons in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de champignons en tijm toe en bak tot de champignons gaar zijn en het vocht verdampt is, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen. Snijd de Taleggio in blokjes van 1 bij 1 centimeter en meng door de champignons. Snijd de vellen filodeeg doormidden zodat je 8 rechthoekige vellen overhoudt van ongeveer 17 bij 22 centimeter. Leg ze in de lengte voor je op een werkblad. Leg onderop een flinke eetlepel van het champignon-kaasmengsel. Houdt 3-4 centimeter van de zijkanten vrij. Rol het deeg over de vulling op tot een sigaar. Bindt het deeg vlak naast de champignonvulling dicht met een stukje slagerstouw. Zo gaat het eruit zien als een echte Christmas cracker. Bestrijk de pakketjes met olijfolie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Ingrediënten

8 stuks:

250 gr champignons
100 gr Taleggio (of brie of camembert)
½ ui
1 teen knoflook
2 tl tijmblaadjes
4 vellen filodeeg
olijfolie
zout en peper
slagerstouw

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?