Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de champignons in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de champignons en tijm toe en bak tot de champignons gaar zijn en het vocht verdampt is, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen. Snijd de Taleggio in blokjes van 1 bij 1 centimeter en meng door de champignons.
Snijd de vellen filodeeg doormidden zodat je 8 rechthoekige vellen overhoudt van ongeveer 17 bij 22 centimeter. Leg ze in de lengte voor je op een werkblad. Leg onderop een flinke eetlepel van het champignon-kaasmengsel. Houdt 3-4 centimeter van de zijkanten vrij. Rol het deeg over de vulling op tot een sigaar. Bindt het deeg vlak naast de champignonvulling dicht met een stukje slagerstouw. Zo gaat het eruit zien als een echte Christmas cracker. Bestrijk de pakketjes met olijfolie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.