Champignonrisotto*

Meer info over Champignons

Ingrediënten

350 gr gerookt spek, in dobbelsteentjes
2 kleine uien, gesneden
1 teentje knoflook
¼ Spaans pepertje
150-200 gram champignons naar keuze
boter
scheutje olijfolie
200 g risottorijst
flinke scheut droge witte wijn
5-6 dl kippenbouillon
75 g geraspte Parmezaanse kaas, wat extra om te garneren
gehakte verse basilicum, wat blaadjes om te garneren
Bak het spek en 1 ui in wat boter. Haal het spek en de ui eruit en bak de champignons ca. 5 minuten in de rest van de boter, houdt alles warm. Breng de bouillon aan de kook en fruit ondertussen de andere ui, knoflook en het Spaanse pepertje aan in een scheutje olijfolie tot ze glazig zijn. Doe de rijst erbij en bak deze ook even, al roerend, aan. Zet het vuur middelmatig tot laag en doe er een scheut witte wijn bij. Als de wijn is opgenomen voeg je een flinke lepel kokende bouillon toe. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst en voeg dan nog een lepel toe. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot deze in ongeveer 15 minuten helemaal is opgenomen en de risotto gaar en smeuïg is. Voeg spek, ui en champignons toe. Warm alles nog even door. Voeg de gehakte basilicum en de kaas toe. Strooi er voor het serveren nog wat kaas over en garneer met basilicumblaadjes.

Ingrediënten

350 gr gerookt spek, in dobbelsteentjes
2 kleine uien, gesneden
1 teentje knoflook
¼ Spaans pepertje
150-200 gram champignons naar keuze
boter
scheutje olijfolie
200 g risottorijst
flinke scheut droge witte wijn
5-6 dl kippenbouillon
75 g geraspte Parmezaanse kaas, wat extra om te garneren
gehakte verse basilicum, wat blaadjes om te garneren
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?