Champignons gevuld met fêta
Meer info over Champignons

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui al omscheppend in 2-3 minuten glazig. Bak de knoflook heel kort mee en doe alles in een kom met het broodkruim, de fêta, rode peper, tijm en pijnboompitten. Voeg royaal zout en peper toe en meng alles goed. Leg de champignons op een bakplaat met de open kant naar boven en vul ze met het broodkruimmengsel. Besprenkel met wat extra olijfolie en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn en de vulling goudbruin is, de champignons hebben minder tijd nodig. Wanneer de champignons een beetje beginnen te rimpelen zijn ze doorgaans gaar.

Ingrediënten

Hapje of voorafje:

4 portobello's of 8 champignons
1 el olijfolie
1 kleine ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
100 gr broodkruim
50 gr (in olie gemarineerde) fêta, verkruimeld
1/2 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 el tijmblaadjes
2 el pijnboompitten, geroosterd
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?