Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot glazig. Snijd ondertussen de champignons in plakken. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten op hoog vuur tot de champignons goudbruin en zacht zijn. Voeg het paprikapoeder en de mosterd toe en fruit een minuutje mee tot alles goed gemengd is. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur heel laag en meng de zure room en het sap van de citroen door het champignonmengsel. Warm de stroganoff voorzichtig op, maar laat het niet opnieuw aan de kook komen om schiften te voorkomen. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met gehakte peterselie en serveer.
Champignonstroganoff
Een klassieke Russische stroganoff bestaat uit gesauteerde stukjes rundvlees in een romige saus op basis van zure room. Wij vervangen het rundvlees door champignons; op en top vegetarisch comfort food in een handomdraai! Serveer met rijst of pasta en een frisse (komkommer)salade.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:300 gr kastanjechampignons
1 ui
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 volle tl (gerookt) paprikapoeder
½ tl mosterd
150 ml groentebouillon
90 gr zure room of crème fraîche
½ citroen
1 el peterselie, ter garnering
zout en peper
Ingrediënten
300 gr kastanjechampignons
1 ui
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 volle tl (gerookt) paprikapoeder
½ tl mosterd
150 ml groentebouillon
90 gr zure room of crème fraîche
½ citroen
1 el peterselie, ter garnering
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!