Snijd de ui, gember, pepers, knoflook en verse koriander grof. Plaats in een keukenmachine en pureer tot een grove pasta. Je kunt dit ook met een vijzel doen of het gewoon heel fijn hakken. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de pasta tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en fruit een minuut mee. Giet de kikkererwten af. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten en 200 ml water toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 25-30 minuten pruttelen, tot de chana masala de consistentie heeft van een stoofpot. Breng op smaak met zout en peper.
Maak ondertussen de bloemkoolrijst. Snijd hiervoor de bloemkool in grove stukken. Plaats de bloemkool in een keukenmachine en maal op hoge snelheid tot kruimels, zoals grof paneermeel of kleine rijstkorrels. Je kunt dit ook met een grove rasp doen. Doe de bloemkool in een pan en voeg 4 eetlepels water toe. Dek de pan af, breng het water aan de kook en zet daarna direct het vuur uit. Laat de bloemkool 3 minuten stomen tot het warm is. Serveer de bloemkoolrijst met de chana masala en wat partjes limoen of korianderblaadjes erbij.