Cherrytomatenchutney

Meer info over Tomaten

Deze snelle chutney is ontzettend lekker bij geroerbakte groenten en rijst, of bij bloemkool 'bitterballen', maar ook op een boterham met kaas misstaat het zeker niet.

 

Ingrediënten

250 gr cherrytomaten
1 el zonnebloemolie
1,5 cm gember
½ tl kurkuma
½ rode peper
1 el kristalsuiker of honing
1 el rode wijnazijn
zout

Snijd de gember en rode peper fijn. Snijd de cherrytomaten in vieren. Verhit de olie in een pannetje en fruit de gember, rode peper en kurkuma 2 minuten. Voeg de tomaatjes, suiker en azijn toe en breng aan de kook. Laat 15-20 minuten pruttelen, onder af en toe roeren, tot het de consistentie heeft van een grove jam. Breng de chutney op smaak met een snufje zout. Schep de chutney in een gesteriliseerde jampot. Je kunt de chutney dan 1 week goed houden in de koelkast.

Ingrediënten

250 gr cherrytomaten
1 el zonnebloemolie
1,5 cm gember
½ tl kurkuma
½ rode peper
1 el kristalsuiker of honing
1 el rode wijnazijn
zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?