Chili sin carne
Meer info over Paprika

Een heerlijke vegetarische chili mét zoete bataat.
Serveer net als de chili con carne.
In de nazomer serveren wij de chili sin carne met een geroosterde maïskolf erbij (recept geroosterde maiskolf ook op deze site).

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

500 gr paprika
600 gr zoete aardappel
1 grote ui
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
snufje kaneel
1 laurierblad
1 el oregano
1-2 tl chilipoeder of cayennepeper
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
200 ml rode wijn, groentebouillon of water
800 gr bonen (niet uitgelekt gewicht, zoals kidneybonen en/of zwarte bonen)
zout en peper

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook tot glazig. Snijd ondertussen de paprika in stukken. Schil de zoete aardappel en snijd ook in stukjes. Voeg de komijn, koriander, kaneel, oregano, chilipoeder en het laurierblad toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de paprika en zoete aardappel toe, schep goed door elkaar en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en rode wijn toe. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Giet de bonen af en voeg toe aan de pan. Laat de chili 20 minuten, zonder deksel op de pan en onder af en toe roeren, zachtjes verder pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

500 gr paprika
600 gr zoete aardappel
1 grote ui
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
snufje kaneel
1 laurierblad
1 el oregano
1-2 tl chilipoeder of cayennepeper
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
200 ml rode wijn, groentebouillon of water
800 gr bonen (niet uitgelekt gewicht, zoals kidneybonen en/of zwarte bonen)
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?