Chinese gekneusde komkommersalade
Het voelt een beetje cru om met een deegroller op je komkommer te gaan slaan, maar dat is precies waar dit gerecht om vraagt. Door de komkommer te kneuzen, neemt het daarna extra goed de heerlijke dressing op. Wij eten de salade graag als bijgerecht bij roerbak- en noedelgerechten of bij rijst met gestoomde vis.
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:2 komkommers
2 el tamari
1 cm gember
½ teen knoflook
2 tl ahornsiroop
1 el rijstazijn of appelciderazijn
1 tl sesamolie
½ tl sambal
naar wens ¼ rode peper en 1 lente-ui
Leg de komkommers op een stevige snijplank en sla met een (zware) deegroller op de komkommers, tot de schil op verschillende plaatsen openbarst (let op, dit kan nogal spetteren). Snijd daarna de gekneusde komkommers in stukken. Rasp of snijd de gember en knoflook fijn. Klop in een ruime kom een dressing van de tamari, gember, knoflook, ahornsiroop, azijn, sesamolie en sambal. Meng de komkommer erdoor en laat 2 minuutjes staan. Garneer met fijne reepjes rode peper en lente-ui.
Ingrediënten
2 komkommers
2 el tamari
1 cm gember
½ teen knoflook
2 tl ahornsiroop
1 el rijstazijn of appelciderazijn
1 tl sesamolie
½ tl sambal
naar wens ¼ rode peper en 1 lente-ui
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!