Chinese kip-cashew-paksoi roerbak

Meer info over Paksoi

Dit snelle roerbakgerecht zou zomaar eens je nieuwe favoriete doordeweekse maaltijd kunnen worden. Serveer met rijst. 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

200 gr kippendijfilet
1 paksoi
100 gr taugé
½ ui
3 tenen knoflook
2 cm gember
3 el olie
2 el oestersaus
1 el sojasaus
1 el rijstazijn
2 tl honing
1 volle tl maizena
50 gr cashewnoten
zout en peper

Snijd de kippendijfilet in stukjes. Meng de stukjes met de maizena, zodat ze rondom met een dun laagje bedekt zijn. Klop de oestersaus, sojasaus, rijstazijn, honing en 1 eetlepel water door elkaar en zet apart.
Snijd de ui in parten. Snijd de knoflook en gember in dunne reepjes. Snijd de paksoi in brede repen. Houd de stengels en bladeren apart.
Verhit de olie op hoog vuur in een wok of ruime koekenpan. Bak hierin de kip rondom goudbruin, in 3-5 minuten. Schep de kip uit de pan. Voeg de ui, knoflook en gember toe en roerbak 2-3 minuten. Voeg de kip en paksoistelen toe en roerbak 2-3 minuten. Voeg het gemengde sausje met de oestersaus toe en breng al roerbakkend aan de kook. Roerbak nog 2-3 minuten, tot de kip gaar is en de paksoi beetgaar is. Voeg dan de paksoibladeren, taugé en cashewnoten mee en roerbak nog 1 minuut tot alles warm is. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Tip: voor een vegetarische variant kun je in dit recept de kip goed vervangen door blokjes stevige tofu of tempeh.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

200 gr kippendijfilet
1 paksoi
100 gr taugé
½ ui
3 tenen knoflook
2 cm gember
3 el olie
2 el oestersaus
1 el sojasaus
1 el rijstazijn
2 tl honing
1 volle tl maizena
50 gr cashewnoten
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?