Chinese kool loempia’s
Meer info over Chinese kool

Verhit de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper 5 minuten. Voeg het gehakt toe en later de kool en fruit tot het gaar is. Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Maak een papje van maïzena en wat water. Vul het loempiadeeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met het maïzenapapje. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de loempia's goudbruin. Serveer met zoete chilisaus.

Ingrediënten

300 gr (vegetarisch) gehakt
1 el olie
1 Chinese kool, in fijne reepjes
450 gr taugé 1 ui of 2 bosuitjes, fijngesneden
1 teen knoflook, geraspt
1/2 verse chilipeper, fijngesneden
1 cm verse gember, geraspt
30 gr hazelnoten, gekneusd
verse koriander, naar smaak
1 pakje loempiadeeg (diepvries)
zout en peper
maïzena
frituurolie
zoete chilisaus

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?