Snijd de tempeh in plakken van 1 centimeter dik. Rasp 1 teen knoflook en 1 centimeter gember. Meng voor de marinade de geraspte knoflook, gember, azijn, sojasaus, sesamolie, honing, chilivlokken en 2 eetlepels water in een ondiepe ovenschaal. Leg de plakken tempeh er in een enkele laag in. Laat ten minste 30 minuten marineren en draai de plakken op de helft van de tijd om. De tempeh zal uiteindelijk alle marinade opslurpen. Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes. Snipper de ui en de rest van de knoflook en gember.
Plaats de ovenschaal met tempeh in de oven en rooster ze 30 minuten. Draai de tempeh na 15 minuten om. Verhit dan de olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember tot glazig. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 5 minuten tot het beetgaar is. Serveer met rijst en de tempeh en eventueel pindasaus.