Kook de aardappelen gaar en maak er puree van met de melk, zout, peper en nootmuskaat. Kruimel het groentebouillontablet erdoor en roer de kerriepoeder en stukjes paparika erdoor. Snijd de Chinese kool in reepjes en meng het door de puree. Laat het goed warm worden in ongeveer 10 minuten. Roer dan de kaasblokjes erdoor tot de kaas zacht wordt. Schep als laatst de stukjes ananas door de stamppot.
Chinese kool stamppot*
Meer info over Chinese kool
Ingrediënten
1 kg aardappelen500 gr Chinese kool, in reepjes
2 tl kerriepoeder
1 blokje groentebouillon
1 kleine rode paprika, in blokjes
5 ananasschijven, in blokjes
150 ml melk
200 gr kaas, in blokjes
nootmuskaat
zout en peper
Ingrediënten
1 kg aardappelen
500 gr Chinese kool, in reepjes
2 tl kerriepoeder
1 blokje groentebouillon
1 kleine rode paprika, in blokjes
5 ananasschijven, in blokjes
150 ml melk
200 gr kaas, in blokjes
nootmuskaat
zout en peper
500 gr Chinese kool, in reepjes
2 tl kerriepoeder
1 blokje groentebouillon
1 kleine rode paprika, in blokjes
5 ananasschijven, in blokjes
150 ml melk
200 gr kaas, in blokjes
nootmuskaat
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!