Chinese tomatensoep
Meer info over Soeptomaten

Snijd de tomaten in stukken en kook ze in 1 dl water in 15 minuten zacht en gaar. Wrijf alles door een zeef tot puree. Doe de puree met de bouillon in een pan en verwarm dit onder af en toe roeren. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de wortel, bosuitjes, gekonfijte gember en bamboescheuten in dunne plakjes. Doe dit allemaal bij de soep en breng aan de kook. Voeg naar smaak azijn en tabasco toe. Voeg dan de mie toe en laat met het deksel op de pan, op een laag vuur, de soep 10 minuten koken tot alles gaar is. Breng op smaak met zout en peper en serveer met ringetjes bosui of taugé.

 

 

Ingrediënten

Soep voor 4 personen:

500 gr tomaten
1 dl water
½ liter groente- of kippenbouillon
100 gr kipfilet
25 gr wortel
2 bosuitjes
4 bolletjes gekonfijte gember
eventueel 40 gr bamboescheuten
6 el azijn
eventueel ½ tl tabasco
20 gr dunne mie
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?