Ciabatta met zalm, sla en kruidenmayonaise
Meer info over Kropsla

Lekker licht gerecht, een tomatensalade smaakt er goed bij. 

 

 

 

Steek de barbecue aan. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Snijd een halve citroen in plakjes. Pak de zalmfilets met plakjes citroen in met aluminiumfolie. Leg ze ongeveer 10 minuten op je hete barbecue, tot ze net gaar zijn.
Maak ondertussen de mayonaise. Hak hiervoor de kruiden en knoflook fijn. Klop de mayonaise, mosterd, sap van ½ citroen, knoflook en kruiden door elkaar. Breng op smaak met zout en peper
Snijd de broodjes open. Besmeer de onderste helft met kruidenmayonaise en verdeel er een aantal slabladeren over. Verdeel de zalm in stukjes en leg ze op de sla. Schep er nog wat kruidenmayonaise over en dek af met het kapje van de broodjes.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

2 ciabattabroodjes (75 gr per stuk)
2 stuks zalmfilet (120-150 gr per stuk)
2 volle el mayonaise
1 tl grove mosterd
1 citroen
½ teen knoflook
20 gr gemengde groene kruiden (zoals peterselie, munt, dille en basilicum)
een aantal slabladeren
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?