Citroenpasta met groene zomergroenten
Meer info over Courgette | Snijbiet | Tuinbonen

 

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150 gr (spelt)pasta
300 gr gedopte tuinbonen
400-500 gr courgette
100 gr snijbiet
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
40 ml extra vergine olijfolie
1 citroen
50 gr Parmezaanse kaas
zout en peper

Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de snijbiet in dunne reepjes. Houd de stelen en bladeren apart. Snipper de sjalot en knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot en knoflook tot glazig. Voeg de snijbietstelen en courgette toe en bak 15-20 minuten tot de courgette zacht en gekaramelliseerd is.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de tuinbonen in een paar minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze om met koud water zodat ze niet verder garen. Kook in hetzelfde water nu de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Klop de citroenrasp en het sap met de olijfolie en Parmezaanse kaas goed door elkaar.
Voeg de tuinbonen (deze kun je eventueel dubbel doppen) en snijbietbladeren toe aan de pan met courgette en roerbak een paar minuten tot de snijbiet geslonken is en de tuinbonen warm zijn. Giet de pasta af en meng het door de groenten. Giet het citroenmengsel erbij, meng door elkaar en warm het geheel goed door, tot alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150 gr (spelt)pasta
300 gr gedopte tuinbonen
400-500 gr courgette
100 gr snijbiet
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
40 ml extra vergine olijfolie
1 citroen
50 gr Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?