Conchiglioni (pastaschelpen) met pompoen

Meer info over Pompoen
Conchiglioni is een pastasoort in de vorm van grote schelpen; ideaal om te vullen!

Ingrediënten

Hoofgerecht 3-4 personen:

ongeveer 30 conchiglioni
1 pompoen
2 el olijfolie
250 gr ricotta
60 gr Parmezaanse kaas
1 tl (gerookt) paprikapoeder
1 tl venkelzaad
5 takken peterselie
100 ml kokende groentebouillon
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Leg de helften met het snijvlak naar beneden op een ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de pompoen ongeveer een uur tot het vruchtvlees goed zacht is. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een puree. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
Bereid de conchiglioni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stamp het venkelzaad fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de peterselie fijn. Roer de pompoenpuree, ricotta, 50 gram kaas, paprikapoeder, venkelzaad en peterselie goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een spuitzak met een grote mond. Vul de conchiglioni met het pompoenmengsel. Schik ze in een ovenschaal. Strooi de overige Parmezaanse kaas erover en schenk de bouillon erbij. Bak het geheel nog 20 minuten in de oven, tot de bovenkant lekker krokant is.

 

Ingrediënten

Hoofgerecht 3-4 personen:

ongeveer 30 conchiglioni
1 pompoen
2 el olijfolie
250 gr ricotta
60 gr Parmezaanse kaas
1 tl (gerookt) paprikapoeder
1 tl venkelzaad
5 takken peterselie
100 ml kokende groentebouillon
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?