Snijd de courgette in plakken van zo’n 1 centimeter dik en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken in 3-4 minuten per kant goudbruin en beetgaar. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Schep de courgettes uit de pan. Draai het vuur lager en fruit de ui rustig in 10-15 minuten zacht, glazig en zoet. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de azijn, suiker en 2 eetlepels water toe en breng aan de kook. Leg de courgette terug in de pan en laat 2 minuten pruttelen. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer met grof gehakte munt erover.
Courgette agrodolce
Meer info over Courgette
Gebakken courgette met een heerlijke zoetzure warme dressing.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:1 flinke courgette
1 kleine rode ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
4 el rode wijnazijn
1 el kristalsuiker
een snuf chilivlokken
1 tak munt
zout en peper
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:
1 flinke courgette
1 kleine rode ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
4 el rode wijnazijn
1 el kristalsuiker
een snuf chilivlokken
1 tak munt
zout en peper
1 flinke courgette
1 kleine rode ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
4 el rode wijnazijn
1 el kristalsuiker
een snuf chilivlokken
1 tak munt
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!