Snijd de courgette met een mandoline, kaasschaaf of scherp mes in zeer dunne plakjes. Snijd de
sjalot in dunne ringetjes. Doe de courgette en sjalot in een kom en voeg de azijn en een snuf zout
toe. Meng met je handen door elkaar en laat 5 minuten staan zodat de groenten wat zachter
worden. Giet de boterbonen af en spoel om. Voeg de bonen, kappertjes, basilicumblaadjes en olijfolie
toe aan de courgette en sjalot. Meng met je handen losjes door elkaar. Breng goed op smaak
met zout en peper. Strooi er tot slot wat chilivlokken overheen.
Courgette-boterbonensalade
Meer info over Courgette
Dit is een recept uit het boek ‘Your Daily Veg’ van Joe Woodhouse. Passend bij de naam van het
boek, is dit een salade die we dagelijks zouden kunnen eten. Ik (Vivian) neem het graag mee naar
kantoor als lunch en Barry eet de salade het liefst ’s avonds als lichte avondmaaltijd met een
gebakken geitenkaasje of gebakken vis.
Ingrediënten
Bij- of lunchgerecht 2 personen:1 courgette
400 gr boterbonen of limabonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 sjalot
1,5 el rodewijnazijn
3 el extra vergine olijfolie
1 el kappertjes
5 takjes basilicum
snuf chilivlokken
zout en peper
Ingrediënten
Bij- of lunchgerecht 2 personen:
1 courgette
400 gr boterbonen of limabonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 sjalot
1,5 el rodewijnazijn
3 el extra vergine olijfolie
1 el kappertjes
5 takjes basilicum
snuf chilivlokken
zout en peper
1 courgette
400 gr boterbonen of limabonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 sjalot
1,5 el rodewijnazijn
3 el extra vergine olijfolie
1 el kappertjes
5 takjes basilicum
snuf chilivlokken
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!