Een recept van Jamie Oliver dat in onze familie altijd blije gezichten aan tafel geeft.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Snijd vervolgens de kwarten in schuine stukken, die ongeveer dezelfde grootte hebben als de penne. Doe de eierdooiers, room en de helft van de Parmezaanse kaas in een kom en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Neem een ruime pan en bak hierin de spekjes tot ze donker en krokant zijn. Voeg een beetje olie, de courgette en de blaadjes tijm toe. Bak de courgette, voorzichtig roerend, tot ze lichtbruin en zacht zijn. Giet de pasta af en vang een kleine soeplepel van het pastavocht op. Neem de pan met courgette van het vuur af (écht doen hoor, anders hou je pasta met roerei over). Voeg de pasta, het eiermengsel en het pastakookvocht toe en schud de pan een paar keer goed om, tot een romige, zijdezachte en glanzende saus ontstaat. Breng op smaak met de overgebleven Parmezaanse kaas, zout en peper. Serveer direct.