Courgette-carbonara
Meer info over Courgette

Een recept van Jamie Oliver dat in onze familie altijd blije gezichten aan tafel geeft.

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Snijd vervolgens de kwarten in schuine stukken, die ongeveer dezelfde grootte hebben als de penne. Doe de eierdooiers, room en de helft van de Parmezaanse kaas in een kom en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Neem een ruime pan en bak hierin de spekjes tot ze donker en krokant zijn. Voeg een beetje olie, de courgette en de blaadjes tijm toe. Bak de courgette, voorzichtig roerend, tot ze lichtbruin en zacht zijn. Giet de pasta af en vang een kleine soeplepel van het pastavocht op. Neem de pan met courgette van het vuur af (écht doen hoor, anders hou je pasta met roerei over). Voeg de pasta, het eiermengsel en het pastakookvocht toe en schud de pan een paar keer goed om, tot een romige, zijdezachte en glanzende saus ontstaat.  Breng op smaak met de overgebleven Parmezaanse kaas, zout en peper. Serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

400 gr penne
4 courgettes
olijfolie
4 eierdooiers
100 ml room
1 handvol geraspte Parmezaanse kaas
200 gr spekjes
5-10 takjes tijm
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?