Courgette-fetakoekjes*
Meer info over Courgette
Doe de courgette op een theedoek en vouw die dicht, knijp nu het vocht uit de courgette. Meng in een kom de courgette, ui, knoflook, feta, eieren en de kruiden door elkaar. Voeg ook de bloem en citroenschil toe en meng het goed door elkaar. Verhit de olie op hoog vuur in een grote koekenpan en schep 6 keer een eetlepel van het mengsel in de pan. Zorg dat de koekjes goed gescheiden blijven en plet ze met een spatel een beetje. Bak de koekjes ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn en goed heet. Dien de koekjes op met wat verkruimelde feta en verse peterselie.

Ingrediënten

600 gr courgettes, grof geraspt
1 kleine ui, geraspt
1 teen knoflook, geperst
100 gr feta, verkruimeld en wat extra voor erbij
2 eieren
2 el fijngehakte verse peterselie en wat extra voor erbij
2 el fijngehakte verse munt
80 gr bloem
geraspte schil van 1 citroen
2 el olijfolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?