Courgette-ricottataart

Meer info over Courgette

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 courgettes
2 el olijfolie
1 rol vers bladerdeeg
250 gr ricotta
15 gr basilicum
1 citroen
2 tenen knoflook
1 ei
zout en peper

Verwarm de oven voor op 220°C. Schaaf de courgettes in lange dunne linten. Doe ze in een kom en meng de olijfolie en een flinke snuf zout erdoorheen. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Snijd of rasp de knoflook fijn. Meng de ricotta, basilicum, knoflook, rasp van de citroen en het sap van een halve citroen door elkaar. Breng goed op smaak met zout en peper.

Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg op 1,5 centimeter van de rand rondom in. Smeer de ricotta erover uit (en zorg dat je de rand vrij houdt). Verdeel de plakken courgette er in meerdere lagen over (waarbij je wederom de rand vrij houdt). Bestrooi met zout en peper. Smeer de rand van het deeg in met een losgeklopt ei. Bak de taart 25-30 minuten in het midden van de oven, tot de courgettes beetgaar zijn en het deeg goudbruin en gaar is.

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 courgettes
2 el olijfolie
1 rol vers bladerdeeg
250 gr ricotta
15 gr basilicum
1 citroen
2 tenen knoflook
1 ei
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?