Courgette-tapenade taart

Meer info over Courgette

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 courgettes
1 rol vers bladerdeeg
3 volle el zwarte olijventapenade
5 takjes tijm
1 ei
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Spreid het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede ovenplaat. Snijd de courgettes in plakken van 3-5 ml. Strijk de olijventapenade uit over het bladerdeeg en houd 1,5 centimeter van de randen vrij. Schik de plakjes courgette er dakpansgewijs bovenop. Strooi de blaadjes tijm erover en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, en beetje over de courgette. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei. Bak de taart 30 minuten in de oven, tot zowel het deeg als de courgettes gaar zijn.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 courgettes
1 rol vers bladerdeeg
3 volle el zwarte olijventapenade
5 takjes tijm
1 ei
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?