Courgettepizza met ansjovis en basilicum
Meer info over Courgette

Een heerlijk pure pizza met weinig ingrediënten die elkaar perfect aanvullen. Om het jezelf heel gemakkelijk te maken, kun je kant-en-klare pizzabodems gebruiken. Serveer met een salade.

Verwarm de oven voor op 250°C. Verdeel het voorbereidde pizzadeeg in tweeën en rol ze uit tot twee dunne ‘medium-sized’ pizza’s en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Of bekleed de bakplaat in zijn geheel met het pizzadeeg om er één grote pizza van te maken. Verdeel de tomatensaus met de achterkant van een lepel over de pizzabodems. Snijd de courgettes in dunne plakjes van niet meer dan ½ centimeter dik. Schik de plakjes courgettes dakpansgewijs op de pizza. Verdeel de kaas en ansjovis in stukjes over de pizza. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en wat meer peper. Bak de pizza 15-20 minuten in het midden van de loeihete oven tot de courgette gaar is, de kaas gesmolten en de bodem gaar en knapperig. Scheur tot slot de basilicum erover en dien op.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

1x basisrecept pizzadeeg (zie website bij Pizza met bechamelsaus en andijvie)
1 soeplepel smaakvolle tomatensaus
2-3 courgettes
½ bol mozzarella of 60 gr taleggio of geitenkaas
7-10 ansjovisfilets
10 blaadjes basilicum
2 el olijfolie
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?