Couscous met bloemkool*
Meer info over Bloemkool

Verhit de olie in een pan. Voeg de komijn toe en laat het 10 seconden sissen en voeg vervolgens de gember en bloemkool toe. Roerbak de bloemkool en voeg de koppen water, het bouillonblokje en de doperwtjes doe. Laat het op een zacht vuur 10 minuutjes koken. Voeg de couscous en toe en laat het al roerend 1-2 minuten meekoken. Voeg de citroensap toe, leg het deksel op de pan, doe de warmtebron uit en laat de pan nog 15 minuten staan. Voeg de koriander toe en roer de couscous los met een vork en serveer.

Ingrediënten

1 el olijfolie
2 koppen couscous
4 koppen water
1 blokje groentebouillon
1/2 bloemkool, in roosjes
1 kop (diepvries) doperwten
1/2 tl komijnzaad
1 el verse koriander, gehakt
1/2 tl verse gember, geschild en geraspt
1 el citroensap

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?