Couscous met halloumi en pittige rabarbersaus

Meer info over Rabarber
De pittige rabarbersaus is binnen onze familie een grote favoriet. We combineerden hem eerder met knapperig buikspek en is ook heerlijk bij gebakken camembert. Dit keer eten we het met een couscoussalade en gebakken halloumi. De zuur-pittige rabarbersaus past goed bij de zoute halloumi en frisse couscous.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 4 personen:

400 gr rabarber
4 el olijfolie
4 el honing
1 cm gember
1 kleine ui of sjalot
1 teentje knoflook
1 tl kaneel
½ tl chilivlokken
200 gr (volkoren) couscous
1 bosje peterselie
1 bosje munt
40 gr hazelnoten
40 gr amandelen
een handje rozijnen
1/2 citroen
500 gr halloumi
zout en peper

 

 Maak eerst de rabarbersaus. Snijd hiervoor de gember, knoflook en ui zeer fijn. Snijd de rabarber in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de gember, knoflook en ui tot glazig. Voeg de rabarber, honing, kaneel, chilivlokken en een snufje zout toe. Laat het geheel op een laag vuurtje, af en toe roerend, rustig pruttelen tot de rabarber uit elkaar begint te vallen en een saus vormt.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de hazelnoten en amandelen in een droge koekenpan. Hak de noten grof. Snijd de peterselie en munt fijn. Roer de couscous los en meng de noten, kruiden en rozijnen erdoor. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, sap van de citroen, zout en peper.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de plakken halloumi in een paar minuten per kant goudbruin. (Of smeer de plakken in met olijfolie en gril ze in een grillpan).

Verdeel de couscous over 4 diepe borden, verdeel de plakken halloumi erover en schep op ieder bord een flinke lepel rabarbersaus.

 

Variatie: vervang de halloumi door gebakken makreelfilet. De rabarbersaus gaat namelijk ook erg goed samen met vette vis.

 

 

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 4 personen:

400 gr rabarber
4 el olijfolie
4 el honing
1 cm gember
1 kleine ui of sjalot
1 teentje knoflook
1 tl kaneel
½ tl chilivlokken
200 gr (volkoren) couscous
1 bosje peterselie
1 bosje munt
40 gr hazelnoten
40 gr amandelen
een handje rozijnen
1/2 citroen
500 gr halloumi
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?