Maak eerst de rabarbersaus. Snijd hiervoor de gember, knoflook en ui zeer fijn. Snijd de rabarber in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de gember, knoflook en ui tot glazig. Voeg de rabarber, honing, kaneel, chilivlokken en een snufje zout toe. Laat het geheel op een laag vuurtje, af en toe roerend, rustig pruttelen tot de rabarber uit elkaar begint te vallen en een saus vormt.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de hazelnoten en amandelen in een droge koekenpan. Hak de noten grof. Snijd de peterselie en munt fijn. Roer de couscous los en meng de noten, kruiden en rozijnen erdoor. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, sap van de citroen, zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de plakken halloumi in een paar minuten per kant goudbruin. (Of smeer de plakken in met olijfolie en gril ze in een grillpan).
Verdeel de couscous over 4 diepe borden, verdeel de plakken halloumi erover en schep op ieder bord een flinke lepel rabarbersaus.
Variatie: vervang de halloumi door gebakken makreelfilet. De rabarbersaus gaat namelijk ook erg goed samen met vette vis.