Kook de bietjes gaar. Laat ze afkoelen en verwijder de schil. Snijd ze in blokjes. Meng in een kom de couscous met 500 ml kokend water en laat het tien minuten staan en roer het dan los met een vork. Maak een dressing van de olijfolie, zout, peper, de geraspte schil van de citroen en 4 eetlepels citroensap en giet dit over de couscous. Snijd de bosui in dunne ringetjes en de stengels bleekselderij in dunne plakjes. Schep de bietjes, bosui, bleekselderij, fêta, verse kruiden en amandelen door de couscous.
Couscous met rode bieten
Meer info over Rode bieten
Ingrediënten
2 bietjes2 el olijfolie
370 gr couscous
sap en de geraspte schil van 1 citroen
500 ml kokend water
2 bosuitjes
2 stengels bleekselderij
100 gr fêta
handjevol verse kruiden zoals munt en koriander fijngehakt
50 gr geroosterde, geschaafde amandelen
zout en peper
Ingrediënten
2 bietjes
2 el olijfolie
370 gr couscous
sap en de geraspte schil van 1 citroen
500 ml kokend water
2 bosuitjes
2 stengels bleekselderij
100 gr fêta
handjevol verse kruiden zoals munt en koriander fijngehakt
50 gr geroosterde, geschaafde amandelen
zout en peper
2 el olijfolie
370 gr couscous
sap en de geraspte schil van 1 citroen
500 ml kokend water
2 bosuitjes
2 stengels bleekselderij
100 gr fêta
handjevol verse kruiden zoals munt en koriander fijngehakt
50 gr geroosterde, geschaafde amandelen
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!