Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dop de tuinbonen en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Giet af en leg ze in een bak met koud water. Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes. Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes of snipper de rode ui. Snijd de munt en peterselie fijn. Roer de couscous los en breng goed op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper. Voeg de tuinbonen, komkommer, radijs, ui, munt en peterselie toe aan de couscous en meng alles goed door elkaar. Brokkel ten slotte eventueel de fêta over de couscous.
Couscous met tuinbonen, onze favoriete versie!
Meer info over Tuinbonen
Ingrediënten
(Maaltijd)salade voor 4 personen:300 gr couscous
1 kg tuinbonen
1 komkommer
1 bosje radijs
4 lente-uien of 1 kleine rode ui
4 el olijfolie
2 el citroensap of witte wijnazijn
1 bosje munt
1 bosje peterselie
eventueel 200 gr fêta
zout en peper
Ingrediënten
(Maaltijd)salade voor 4 personen:
300 gr couscous
1 kg tuinbonen
1 komkommer
1 bosje radijs
4 lente-uien of 1 kleine rode ui
4 el olijfolie
2 el citroensap of witte wijnazijn
1 bosje munt
1 bosje peterselie
eventueel 200 gr fêta
zout en peper
300 gr couscous
1 kg tuinbonen
1 komkommer
1 bosje radijs
4 lente-uien of 1 kleine rode ui
4 el olijfolie
2 el citroensap of witte wijnazijn
1 bosje munt
1 bosje peterselie
eventueel 200 gr fêta
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!