Creoolse champignon-preitaart

Meer info over Prei

Recept uit het kookboek De Groene bakplaat. 
In dit gerecht wordt vers bladerdeeg gebruikt, daar ben ik, Ageeth, zeker in de zomer, enorm fan van. Heel snel draai je hiermee een plaattaart, hartige taart of groentehapjes voor bij de borrel in elkaar.

 

 

 

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

320 gr vers bladerdeeg (rol)
175 gram prei, in de lengte in vieren, op maat gemaakt tot de breedte van de braadslede of ovenschaal
180 gr roomkaas
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl cayennepeper
geraspte schil en sap van 1 citroen
versgemalen zwarte peper
1 ½ tl zeezout
100 gram champignons, in dunne plakjes
1 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede rechthoekige braadslede, ovenschaal of taartvorm. Snijd indien nodig op maat.
Roer de roomkaas, het paprikapoeder, de cayennepeper, citroenschil, het citroensap, de zwarte peper en ½ tl zeezout door elkaar en verdeel dit mengsel over het bladerdeeg. Laat hierbij de randen 2,5 cm vrij.
Schep de champignons om met de helft van de olie en een ½ tl zeezout en verdeel over de roomkaas. Schep de prei om met de overgebleven olie en de resterende ½ tl zeezout. Leg de prei mooi naast elkaar op de champignons. Zet het geheel ongeveer 30 minuten in de oven.
Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

320 gr vers bladerdeeg (rol)
175 gram prei, in de lengte in vieren, op maat gemaakt tot de breedte van de braadslede of ovenschaal
180 gr roomkaas
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl cayennepeper
geraspte schil en sap van 1 citroen
versgemalen zwarte peper
1 ½ tl zeezout
100 gram champignons, in dunne plakjes
1 el olijfolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?