Crostata di rabarbaro

Meer info over Rabarber

Ingrediënten

Taart 10 personen:

500 gr rabarber
100 gr frambozen (diepvries)
250 gr kristalsuiker
1 sinaasappel
2 cm gember
2 el rietsuiker
220 gr bloem
100 gr ijskoude boter
60 gr poedersuiker
1 vanillepeul
2 eieren
Rabarberjamtaart. Begin met het maken van de rabarberjam. Snijd de rabarber in dunne plakjes en doe met de kristalsuiker in een brede pan. Rasp de gember en voeg toe. Voeg het sap en de rasp van de sinaasappel toe. Breng op matig vuur aan de kook en laat onder af en toe roeren 15 minuten pruttelen tot je een dikke puree hebt. Roer dan de frambozen erdoor en plet ze en beetje met een vork, zodat je een mooi rood-roze mengsel krijgt. Laat deze rabarberjam helemaal afkoelen en opstijven.

Maak ondertussen het deeg

Snijd de boter in blokjes en schraap de vanillezaadjes uit de peul. Mix met een keukenmachine de bloem, boter, poedersuiker en vanillezaadjes door elkaar tot het eruit ziet als nat fijn zand. Voeg een heel ei en 1 eidooier toe (bewaar het eiwit). Draai de keukenmachine nogmaals door tot het deeg samenkomt tot een bal. Vorm er met je handen een dikke, platte schijf van, pak in met vershoudfolie en laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Afronden van de Rabarberjamtaart

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde taartvorm (van 23 centimeter doorsnede met losse bodem) goed in met boter. Rol 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 3 mm dik. Bekleed hiermee de taartvorm. Schep de rabarberjam erin en verdeel gelijkmatig. Rol het overige deeg ook uit tot een lap van 3 mm dik en snijd er repen van 1-1,5 centimeter breed van. Leg deze repen in een rasterpatroon over de taart. Snijd het overtollige deeg langs de randen van de taart weg. Bestrijk het deegraster met eiwit en strooi er rietsuiker over. Bak de taart 45-50 minuten in de oven goudbruin en gaar. Laat de taart het liefst afkoelen voor serveren, want dan kun je ‘m het mooist in punten snijden.

Ingrediënten

Taart 10 personen:

500 gr rabarber
100 gr frambozen (diepvries)
250 gr kristalsuiker
1 sinaasappel
2 cm gember
2 el rietsuiker
220 gr bloem
100 gr ijskoude boter
60 gr poedersuiker
1 vanillepeul
2 eieren

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?