Crostini met geitenkaas en vijgentapenade

Meer info over Radicchio
De vijgentapenade brengt ons de smaken van warme zomers in de Provence.

Ingrediënten

10 stuks:

½ stokbrood
100 gr zachte geitenkaas
75 gr kalamata olijven (ontpit)
70 gr gedroogde vijgen
2 tl kappertjes
2 tl balsamicoazijn
2 tl tijmblaadjes
enkele blaadjes radicchio
2 el olijfolie en een beetje extra
Snijd het stokbrood in sneetjes van ongeveer ½ centimeter dik. Bestrijk ze aan een kant met olijfolie. Leg de sneetjes brood met die kant naar beneden in een hete grillpan en gril een paar minuten tot het brood lekker knapperig is en mooie grillstrepen heeft. Laat afkoelen. Verwijder de steeltjes van de vijgen. Snijd de vijgen in kleine stukjes. Doe de vijgen, olijven, kappertjes, balsamicoazijn, tijmblaadjes en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine en mix tot een grove tapenade. Besmeer de sneetjes stokbrood met geitenkaas. Scheur wat blaadjes radicchio grof en leg op ieder sneetje een stukje blad. Schep daar bovenop een flinke theelepel tapenade. Druppel er wat extra olijfolie overheen voor de glans en serveer.  

Ingrediënten

10 stuks:

½ stokbrood
100 gr zachte geitenkaas
75 gr kalamata olijven (ontpit)
70 gr gedroogde vijgen
2 tl kappertjes
2 tl balsamicoazijn
2 tl tijmblaadjes
enkele blaadjes radicchio
2 el olijfolie en een beetje extra

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?